vrijdag 16 mei 2014

Edgar Cayce, een slapende helderziende.


Deze geboren Amerikaan leefde van 1877 tot 1945. Hij is geboren in Hopkinsville en overleden in Virginia Beach, waar we ook nu nog zijn nalatenschap in de vorm van een instituut kunnen vinden. Het heet het centrum voor onderzoek en spirituele verlichting A.R.E. en is 65 jaar later nog steeds actief .

Een zeer grondige biografie is geschreven door Joseph Miljard waarvan ook een Nederlandse vertaling in 1972 is verschenen bij Ankh Hermes. Hij schrijft zo levensecht alsof het lijkt dat de schrijver het leven van Edgar van heel dichtbij heeft gevolgd. De afgelopen jaren zijn er wel zo'n driehonderd boeken verschenen over dit fenomeen Edgar Cayce.

Edgar was tijdens zijn leven al een bekendheid en noemde zichzelf een helderziende diagnosticus. In zijn jeugd had Edgar een innige spirituele band met zijn moeder en grootouders. Als kleine jongen was hij getuige van het overlijden van zijn opa die van het paard viel en door het paard werd doodgetrapt. Ondanks deze traumatische ervaring bleef Edgar (geestelijk) contact houden met deze man. Hij voerde gesprekken alsof hij er nog gewoon was. Daarnaast speelde en praatte hij met onzichtbare vriendjes, waaruit zijn vroege buitenzintuigelijke waarnemingen blijken.
Hij was erg religieus en een echte studiebol wat de bijbel betreft. Iedere jaar wilde hij minstens een keer de bijbel opnieuw gelezen hebben. Hij bad ook om hulp en steun, want hij wilde graag mensen helpen. Op een nacht verscheen er een vrouwelijk geestelijk wezen die hem vertelde dat zijn verzoek ingewilligd was en dat hij een gave zou ontwikkelen om dat te doen.

Slapend of onder zelfhypnose kon hij nauwkeurige diagnoses stellen van mensen en ook de juiste behandeling geven die hen zou genezen. De patiënten hoefden zelfs niet in de nabijheid van Cayce zijn. In aanwezigheid van medisch geschoolde mensen voerde hij zo’n 40 jaar deze “lezingen of readings” uit, die ook stenografisch zijn vastgelegd. Zo zijn ruim 15 duizend documenten bewaard van patiënten die door hem zijn geholpen en waar de reguliere wetenschap geen antwoord op had. De benodigde behandelingen waren zeer divers zoals massages, kompressen , kruiden en ostheopatische behandelingen etc. maar meestal uit de hoek van alternatieve en complementaire geneeskunde. Osteopathie is een holistische manuele therapie waarbij met de handen en handgrepen houding en processen in het lichaam gestimuleerd worden. Cayce had zelf geen enkele medische scholing maar in zijn slaap of hypnose wist hij met grote precisie lichamelijke organen, processen en medische termen te noemen.
 Later ging hij ook dromen uitleggen, waaronder die van hemzelf. Tijdens zijn waakbewustzijn was hij wel in staat de aura (gekleurd energieveld) van mensen te zien en daarbij gevoelsmatig een interpretatie bij te geven. Daarover heeft hij later ook een boekje geschreven.

Feilloze diagnoses en effectieve behandelingen
In de lezingen werden ook beschrijvingen gegeven van nieuwe medische behandelingen, nieuwe medicijnen en zelfs van nieuwe apparaten. Een vaker ingezet middel was het inademen van brandenwijn (meerdere liters) dat in een eikenhouten vat verhit en verdampt moest worden. Verder elektrische apparaten voor een radioactieve toepassing, die bestond uit een stalen kist met daarin twee stalen staven door glasplaten gescheiden en omgeven door in houtskool ingepakte koolstofstrips. De staven liepen uit op metalen platen om te worden aangebracht op verschillende delen van het lichaam . Daarbij moest de kist ook nog ondergedompeld worden in ijswater.

Een ander voorbeeld is de “natte cel” die bestond uit een grote batterij die een zwakke stroom afgaf in een oplossing van goud, jodium en andere elementen. Behalve medisch lichamelijke adviezen ging hij zich breder bezig houden met geestelijke adviezen voor mensen waarbij soms vorige levens aan bod kwamen maar ook hun doel in dit leven en hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. 
Van Edgar werd gezegd dat hij in een vorig leven ook priester was geweest en vandaar zijn sterke hang naar de bijbel en religiositeit. In een ander vorig leven had hij ook al een voorspellende gave maar heeft die misbruikt voor eigen voordeel. Vandaar dat Edgar voor zijn lezingen weinig of geen geld wilde hebben en ook de gave voor andere mensen heeft ingezet. 
Edgar heeft zelf heel lang getwijfeld aan het concept van reïncarnatie en karma dat nergens in de bijbel is beschreven. Na diepgaand onderzoek kwam hij echter tot de conclusie dat het wel juist moest zijn en dat ook in de Bijbel uitspraken zijn te vinden die zo geïnterpreteerd kunnen worden.
Eenmaal onder hypnose kon hij putten uit een onfeilbare bron van kennis en wijsheid die zich uitstrekte over geografische zaken, medische aspecten en materiele aspecten. Toen er onder hypnose naar gevraagd werd kreeg men als antwoord dat deze bron “de som van het aaneengeschakelde collectieve menselijke onderbewustzijn is”. Het onderbewustzijn vergeet niets, want daar worden alle eerdere bewuste ervaringen en inzichten uiteindelijk bewaard ook al wordt het bewustzijn vernietigd.

Historische waarheden
Behalve medische diagnoses en behandelingen heeft Cayce zijn gave ook gebruikt om vraagstukken en onderwerpen uit de geschiedenis, het geloof en zelfs voorspellingen te doen . Men beweert zelfs dat hij het begin van de eerste en het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog heeft voorspeld. Daarnaast heeft hij ook uitgebreid in zijn hypnose gesproken over het verdwenen land en de oude cultuur van Atlantis. 

Hij sprak over meditatie, spirituele groei, holistische gezondheid en reïncarnatie, maar bijvoorbeeld ook over de Akasha kronieken
Nog steeds zijn niet alle voorspellingen uitgekomen, maar worden die wel nauwgezet bijgehouden.
-Zo heeft hij voorspeld dat er voor de kust van de Verenigde Staten weer land zal verrijzen mogelijk van het oude Atlantis. 
-In de Gobiwoestijn (Noord India) zal men een “gouden” stad ontdekken waar in het verre verleden al moderne technologieën werden gebruikt zoals een lift , elektrische auto’s en magische apparaten. 
-Men zal ook een soort van Archief vinden in een verborgen kamer in een tempel van Atlantis die ons een nauwkeurige geschiedschrijving zal geven van het oude Atlantis, zowel wat betreft het leven als hun kennis.


Voorspellingen
Veel ingrijpender en dreigender zijn de voorspellingen dat de magnetische polen plotseling zullen omkeren met grote klimatologische gevolgen en waarbij het een tijdlang donker zal zijn. Er zullen grote delen van de westkust en oostkust van de VS in zee verdwijnen alsook grote delen van Europa en Japan. Zo circuleert er een wereldkaart waarop te zien is hoe de wereld er in de toekomst misschien komt uit te zien. Geen leuk vooruitzicht want daarop blijkt Nederland, België en Luxemburg geheel te zijn verdwenen, net als grote delen van Groot Brittannië en Duitsland.

- Van de grote piramide van Cheops in Gizeh voorspelde hij ook dat deze bijna 10.000 jaar oud is (veel ouder dan wetenschappers nu beweren). Boven de deur in het Gantenbrink-kanaal (kleine smalle gang in deze piramide) blijkt volgens een recente ontdekking een sterrenhemel te zijn gegraveerd die deze tijdsaanduiding bevestigd.









































In de toekomst gloort er hoop want hij voorzag ook dat er een nieuwe wetenschap ontwikkeld gaat worden op basis van spiritualiteit en geesteswetenschap. Zou de antroposofie van Rudolf Steiner hiervan een goed voorbeeld kunnen zijn?
- Er zullen ook belangrijke archeologische vondsten worden gedaan die voor een revolutionaire ommezwaai in de kennis over de oorsprong van de mens zullen zorgen. Wordt de visie van Erich von Däniken dan toch bewaarheid?

- Er zal een nieuw tijdperk van verlichting en vrede aanbreken voor de mensheid met een krachtig verenigd energieveld waardoor de mensheid een sprong vooruit kan maken in bewustzijnsontwikkeling. Een prachtige hoopvolle gedachte.

Reïncarnatie
In 2004 verschijnt er in de VS een boek met de opvallende titel: The reincarnation of Edgar Cayce.
De auteur is Wynn Free, die een grondig onderzoek heeft gedaan naar de verhalen rondom en van een zekere David Wilcock. De conclusie daarvan is dat hij zeer sterke aanwijzingen heeft gekregen, ja zelfs er sterk van overtuigd is geraakt, dat David Wilcock (geboren 1973) de wedergeboren Edgar Cayce (geboren 1877) is. Meest opvallende gezichtspunt daarbij is de bijna volkomen uiterlijke gelijkheid tussen beide personen, maar vooral ook de bijna identieke geboortehoroscoop van beide heren waarbij de planeten dezelfde plaatsen ten opzichte van elkaar innemen in de verschillende sterrenbeelden. 
Dat is zeer uitzonderlijk met een statische kans van 1 op 250.000. 
Tussen de beide heren worden ook veel overeenkomsten gezien wat betreft persoonlijkheid, interesses en levensloop. Wilcock wordt op volwassen leeftijd ook iemand die de gave van het voorspellen heeft en dit zelfs bij vol bewustzijn  kan . Dat was anders bij Edgar Cayce, die dat alleen in diepe slaaptoestand kon. 
Wilcock laat zich inspireren en kennis doorgeven van dezelfde bronnen als die van Cayce. Voor ons als mensheid is er een belangrijk verschil . De bronnen van Wilcock beweren dat de catastrofale voorspellingen, namelijk dat de halve wereld zal verdwijnen in de zee, gelukkig niet meer kloppen.

Wij hoeven dat niet meer te vrezen en mogen zelfs hopen op een zeer ingrijpende transformatie in de wereld in deze tijdspanne. In zeer positieve zin zal de wereld veranderen en gaan wij een "gouden" eeuw in met nieuwe impulsen vanuit liefde en mededogen. Een enorme spirituele ontwikkeling staat ons op korte termijn te wachten, hoe vreemd dat ook mogen klinken gezien de huidige  ontwikkelingen in economische, politieke en maatschappelijke zin. Oude verrotte structuren moeten verdwijnen samen met de machtige elite. 
We worden daarbij geholpen door hogere machten van buitenaardse beschavingen maar ook de uit hun kringen hier geïncarneerde hogere zielen , wel 100 miljoen in aantal die de mensheid helpen om deze transformatie goed door te maken. Dat vertelt ons ook Dolores Cannon op basis van haar duizenden regressie en hypnosecases. 

Volg zelf de ontwikkelingen op de website van David Wilcock.
    https://divinecosmos.com/

  Update 2024         

In dat jaar krijgt Edgar Cayce weer opnieuw vermeldingen in de media vanwege zijn voorspelling dat 2024 een zeer belangrijk kanteljaar zal zijn. 

Geen opmerkingen: