woensdag 25 juni 2014

Ark des Verbonds was levensgevaarlijk

De Ark als vervoermiddel van Manna-machine.

Het boek “Profeet van het verleden” dat von Däniken schreef in 1980 begint met een sensationeel hoofdstuk dat het verhaal van de Ark van het verbond uit het Oude Testament een compleet nieuwe verrassende wending geeft. Alle Christenen kennen het verhaal van deze draagkist (zie afbeelding) die Mozes in opdracht van God moest laten maken en waarin de stenen tafelen met de Tien Geboden bewaard moesten worden en die meegedragen werd gedurende de 40-jarige uittocht uit Egypte en reis door de woestijn (op weg naar het beloofde land).

                                 afb. voorstelling van Ark des Verbonds


   De hierboven weergegeven afbeelding van de Ark komt ook overeen met die in de film "Raiders of the lost Ark " uit 1981 met Harrison Ford in de hoofdrol. De regisseur van deze film heeft zich ook laten inspireren door het boek van Von Däniken. De slotscène is zeer overweldigend wanneer de ark geopend wordt en laat zien dat deze inderdaad zeer gevaarlijk is voor mensen met slechte bedoelingen.

Als we het Oude Testament en met name het boek Exodus uit de boeken van Mozes nog iets uitgebreider lezen dan vallen er ook al bijzondere dingen op. Er is sprake van een gevaarlijk ding, deze draagkist, want als mensen tè  dichtbij komen dan kunnen ze er builen en zweren aan overhouden of als ze de kist aanraken dan kunnen ze meteen sterven ?! De Ark is later gestolen  door de Filistijnen, die ze als oorlogsbuit meenamen maar door schade en schande moesten ondervinden dat er sprake was van een dodelijk object die vele mensenoffers maakten. Uiteindelijk hebben ze de draagbaar weer netjes terugbezorgd bij de Israëlieten.     


Von Däniken maakt ook gebruik van het apocriefe boek Kebra Negest uit Ethiopië om na te gaan welke omzwervingen de Ark heeft gemaakt om waarschijnlijk uiteindelijk te zijn aanbeland in Ethiopië, maar misschien ook in Rome of Jeruzalem. Hoe kan een kist (en wat er dan ook in mogen zitten) zo gevaarlijk zijn dat mensen er dood aan kunnen gaan?  Dat kan als er sprake is van stralingsenergie  of hoge elektrische energieën. Dan kan er de beruchte stralingsziekte optreden die wij inmiddels kennen van de kernexplosies op Hiroshima en Nagasaki. 


Een echte verklaring is nog niet zo heel lang geleden gevonden door de Engelse wetenschappers Sassoon en Dale, die op basis van de gedetailleerde beschrijvingen van deze Ark (en inhoud) uit het apocriefe Bijbelboek Kebra Negest een apparaat hebben ontwikkeld dat we op bovenstaande boekomslag kunnen zien. Het gaat om een mini kernreactor, die een hele lange tijd gebruikt zou kunnen worden om elektriciteit op te wekken en die vervolgens aan te wenden om met wat water en groenwier (algen) het eiwitrijke manna te maken. Manna was het voedsel dat het Joodse volk kreeg tijdens de barre veertig jaar durende tocht door de woestijn. Dit apparaat was een geschenk van God Jaweh aan Mozes en moest het volk helpen de tocht te overleven
  Jaweh was de God die zich ophield boven op de Sinaïberg of berg Areb en zich openbaarde aan Mozes in een brandende braambos (zonder dat de struik daadwerkelijk verschroeide) en zich vaak ook met vuur en een donderend geraas liet horen. Alleen Mozes mocht op de berg komen; het gebied moest afgegrensd worden voor de Israëlieten. Het eerste gebod (van de tien beroemde) was dat er geen beeltenis van God getoond mocht worden. Waarom? Was God zo anders dat de mensen ervan zouden schrikken? Had hij een langgerekt hoofd, grote oogkassen en vier vingers?
Oud testamentisch boek uit Ethiopië waarin veel beschrijvingen te vinden zijn over de Ark van het Verbond.

  Von Däniken heeft al eerder beweerd dat de aparte wezens die vroeger op onze aarde waren en zich openbaarden aan de aardemensen al snel de naam van Goden kregen omdat zij tot bovenmenselijke dingen in staat waren en over bijzondere vermogens beschikten. Het waren echter geen geestelijke wezens (engelen of goden), maar buitenaardse wezens. Het manna- apparaat was feitelijk een ruimtevaartinstrument , dat Jaweh had meegenomen uit zijn ruimtecapsule en dat onderweg in de ruimte ook al voor voedsel zorgde. God Jaweh heeft het apparaat uitgeleend of geschonken aan de Joden. Zonder dat  kunstmatig gemaakte voedsel had niemand de reis door de woestijn überhaupt kunnen overleven. 

Algen zijn momenteel weer herontdekt. Het is een veelvoorkomend natuurproduct dat zonlicht en koolstof heel efficiënt kan omzetten in nuttige grondstoffen en voedingsstoffen. Er is geen landbouwgrond voor nodig en kunnen gekweekt worden in gebieden waar schoon water schaars is.

Momenteel wordt veel onderzoek gedaan naar grootschalige productie van algen dat geschikt is als medicijn, voedingsstof of zelfs als brandstof. Sommige algensoorten zijn zeer oliehoudend en geschikt om er biobrandstof van te maken.  Er zijn ook algensoorten die allerlei giftige stoffen kunnen afbreken waaronder zware metalen, kooldioxide en zelfs radioactieve stoffen. Je kunt bijna spreken van een wondermiddel voor zoveel verschillende toepassingen.    

 Zo is spirulina een speciale algensoort,  die zeer rijk is aan proteïne en aan aminozuren, vitamine B12, betacaroteen, antioxidanten en omega 3 en 6. De Azteken gebruikten de in het wild groeiende spirulina al zo'n 7.000 jaar geleden. Het kan met recht een soort superfood genoemd worden.   Als het gaat om medicijnen kun je denken aan een vaccin gebaseerd op algen dat geschikt is om malaria te bestrijden en andere zeer specialistische toepassingen.  

Zie ook      https://decorrespondent.nl/10939/beam-me-up-spirulina-dankzij-deze-alg-bieten-en-sla-kunnen-we-straks-naar-mars/1520736312337-949e3644?mc_cid=96dd4daddb&mc_eid=ecb2825897 
 
 


                                                  Spirulina, dat als algen in water groeit.






Geen opmerkingen: