zaterdag 12 juli 2014

Von Däniken komt met reuzenbewijzen




Dit boek van de Zwitserse journalist Von Däniken is geschreven in 1978 en voor het eerst bedankt hij een aantal hoogleraren uit de hele wereld voor hun inzichten en steun. Vanaf het moment dat zijn eerste boek :”Zijn de goden kosmonauten?” in 1968 is verschenen ligt hij onder vuur van de wetenschappelijke wereld. Zijn hypothesen zijn te ongelooflijk en zo ongewoon, dat ze daarom al verworpen worden. Alle wetenschappelijke theorieën zouden als kaartenhuizen in elkaar storten zoals de evolutietheorie van Darwin en ook de religieuze ideologieën. Toch heeft Von Däniken stug volgehouden en hij heeft in de loop der jaren steeds nieuwe voorbeelden toegevoegd aan zijn bewijsmateriaal. Dat is nu zo divers en breed dat hij het aandurfde om met deze titel te komen.

In een van zijn eerdere boeken beschreef hij opzienbarende vondsten van gegraveerde stenen in Peru die hij onder ogen kreeg van onderzoeker Cabrera. Daarop zijn afbeeldingen te zien van sauriërs, oeroude grote reptielen uit het dinosaurustijdperk, die “bereden” worden door mensen??
Dinosaurussen zijn in het verre verleden, 64 miljoen jaren geleden, plotseling uitgestorven en nog steeds weet men niet goed waardoor. De wetenschap is er echter wel heel zeker van dat dit lang voor de aanwezigheid van de homo sapiens is geweest . Zij kunnen nooit tegelijkertijd rondgelopen hebben op aarde.

Toch heeft men in de VS in de staat Texas nabij de rivier Paluxy  bij het plaatsje Glen Rose in het “Dal van de reuzenversteende afdrukken gevonden van sauriërs en in de directe nabijheid ook afdrukken van grote mensenvoeten. Dat was in aardlagen die volgens geologen en paleontologen wel 140 miljoen jaar oud zijn. Mensachtigen waren er kennelijk ooit wel in het dinosauruswereldje.
Opvallend is echter wel dat de afdrukken mensachtig zijn omdat ze vijf tenen laten zien . De voetafdruk was  echter wel bijna 2 foot (ongeveer 60 cm) en dat is bijna twee keer zo groot als een menselijke voetafdruk. Vanuit deze afmeting rekenend moet de toenmalige mens minstens zo’n 3 meter zijn geweest, dus echt reuzen !  



Recent nog heeft een Amerikaanse schrijver en journalist Richard Dewhurst onderzoek gedaan naar een oud ras van reuzen dat ooit in de VS leefde. Hij beweert echter dat het Smithsonian instituut de vondsten in de doofpot heeft gestopt.            Zo heeft men in de ruïnes van de Mississippi Valley  vele duizenden grote skeletten gevonden en ook op Catalania Island voor de kust van Californië zijn vele gigantische skeletten gevonden . Zelfs in Nevada in de spirit cave heeft men gigantische mummies gevonden van wel 8000 en 9000 jaar oud

Dewhurst beweert dat er sprake is van een grote cover up om deze bewijzen weg te moffelen omdat ze de evolutietheorie op zijn kop zetten. Hij heeft ze wel verzameld en gepubliceerd in het boek “The ancient Giants who ruled America”(zie afbeelding). Gek genoeg vergeet men dan gemakshalve dat ook al in de Bijbel en vele andere oeroude geschriften sprake is van reuzen als godenzonen en dat was niet bedoeld als beeldspraak.
Veel indianenvolken hadden ook legendes over een blank ras van reuzen. Zowel het Choctaw-volk in de Staat Tennessee, maar ook de Comanches, de Navajo-indianen, de Manta indianen en de Paiute. Sommigen daarvan beweren ook dat ze (deze Reuzen) naar de hemel teruggingen.
In de serie Exopolitics van Michael Salla waarbij hij Brad Olsen interviewt, gaat ook over reuzen en hun voorkomen op de wereld door de eeuwen heen.

Een andere recent bericht is een aangekondigde documentaire “Aliens on the moon: the truth exposed” die uitsluitsel moet geven over buitenaardsen die op de maan verblijven. Er zijn Nasa foto’s opgevraagd waarop “kunstmatige structuren” te zien zijn zoals bouwwerken. 
In de film komt ook oud-astronaut Buzz Aldrin aan het woord, die zegt dat de Apollo 11 drie dagen lang gevolgd is door een UFO . Ook oud-astronaut Edgar Mitchell van de Apollo 14 bemanning zegt dat UFO’s echt zijn en dat de Amerikaanse overheid  dit al decennia weet maar geheim houdt.


Von Däniken maakt ook minutieus duidelijk dat het leven op aarde niet zo maar spontaan is kunnen ontstaan en al helemaal geen intelligent leven. De evolutietheorie is teveel gebaseerd op toeval in haar aanname van nieuwe soorten en nieuwe eigenschappen alsof er een plan lag… wiens plan dan?  Hij maakt aannemelijk dat buitenaardse hoogontwikkelde intelligenties, door aardemensen meestal goden genoemd, wel een plan hadden en dat ook hebben uitgevoerd. Daar zijn genoeg bewijzen voor te vinden als je ze maar wilt zien.            

Geen opmerkingen: