zondag 1 januari 2017

Nibiru, de planeet van de Goden

 
Zo heeft journalist en onderzoeker Zecharia Sitchin de planeet genoemd die in een omloop van 3600 jaar door ons zonnestelsel zou gaan en redelijk dichtbij de aarde komt. Deze planeet zou bevolkt worden door een hoge beschaving, de Nefilim (letterlijk zij die op de aarde zijn neergeworpen) en de Anoennaki die ongeveer 450.000 jaar geleden tijdens een ijstijdfase op onze aarde zijn geland, met hun “vurige raketten” en hier een beschavingsontwikkeling zijn begonnen. De Nefilim zijn de leiders van die planeet Mardoek (soms ook Nibiru genoemd)  geweest en de Anoennaki waren de lagere leden van de landingsgroep. Volgens schattingen zijn er in totaal zo'n 600 op aarde geweest die in groepen van 50 neerdaalden en die duizenden jaren op aarde het "gewone" werk moesten doen van steden bouwen en mijnwerkzaamheden uitvoeren. Volgens de overleveringen en Soemerische koningslijsten waren deze "goden" bijna onsterfelijk en regeerden over perioden van duizenden jaren op aarde. Kennelijk hebben ze het geheim van sterfelijkheid ontrafeld. 

Beschavingspeil
Ze hebben steden gebouwd, vruchtdragende bloemen en planten laten ontstaan en ook landbouwgewassen meegebracht. Samen stichtten zij de hof van Eden ergens in Soemerië.
De beschaving in Soemerië stond op een heel hoog peil. Er waren grote steden met imposante piramiden, ziggoerats genaamd zoals Eridu, Ur, Uruk, Lagash, Nippur, Kish en Akkad met grote brede wegen en kanalen. Waar in de omgeving landbouw bedreven werd, muziek gemaakt, rechtspraak bestond en zelfs scholen en aangelegde tuinen. Het is een raadsel waar dit beschavingspeil vandaan komt, want we vinden nergens oudere bronnen of eerdere beschavingen. In een historisch korte periode is een geweldige welvaart ontstaan.

Uiteindelijk is er echter een opstand ontstaan omdat de Anoennaki het zware werk niet meer wilden doen. Na overleg tussen de goden is besloten om een soort werkvolk in het leven te roepen . Uiteindelijk hebben ze daarom de aardemens geschapen door middel van genetische manipulatie. Daarbij hebben zij hun eigen DNA (geschapen naar hun beeld) ingebracht in de eicel van een homo erectus (prehistorische aapmens-soort), waarna de homo sapiens ontstond.   Dat zou zo'n driehonderd duizend jaar geleden zijn gebeurd. De verschillen tussen de Homo sapiens en zijn aapachtige "voorouders" zijn ook enorm . Bij de mens gaat de ontwikkeling enorm snel en bij zijn genetische verwanten maar zeer traag.
Rudolf Steiner , grondlegger van de antroposofie heeft ook altijd beweerd dat de mens niet van de "aapachtigen" afstamt,  maar ontstaan is door een geestelijke inmenging.  

Als je dit verhaal in het boek “De twaalfde Planeet” leest, dat voor het eerst in 1976 verscheen, dan denk je aan een spannend science fiction scenario dat uit de geest van de auteur is ontsproten. Je gaat er anders over denken als je leest dat deze van oorsprong Russische onderzoeker, geboren  in Bakoe (1920) ,  opgegroeid en gestudeerd in het Midden Oosten en zich later in de Verenigde Staten heeft gevestigd, ongeveer 30 jaar over deze studie heeft gedaan. Hij heeft zich zo verdiept in Oud Testamentische, Babylonische , Akkadische geschriften en zich zelfs het spijkerschrift van de Soemerische periode eigen gemaakt, dat hij met recht een wetenschapper mag worden genoemd. Al zijn beweringen probeert hij te staven met historische bronnen, zoals teksten op kleitabletten en afbeeldingen op kleizegels. Achterin in het boek vinden we een lange lijst van wel 87  historische en wetenschappelijke bronnen, die hij bestudeerd en gebruikt heeft.

Een hele belangrijke en zeer serieuze bron is Francis Crick, die de dubbele helix structuur van het DNA beschreef, waarvoor hij later ook de Nobelprijs kreeg. Jaren na deze ontdekking schreef hij met een collega Orgel  een wetenschappelijk artikel in 1973, met daarin de theorie van “gestuurde panspermie” . Volgens deze theorie is: “ het leven op aarde van buitenaardse oorsprong,  maar ook doelbewust op onze planeet gebracht door een hogere beschaving. Ze zijn dus niet als sporen uit het heelal op aarde neergedaald of als levende organismen in een meteoriet op aarde neergestort”.
Nog later schreef Crick het boek Life Itself (1982) , waarin hij nog steeds beweert dat het onmogelijk is dat het DNA-molecuul zich op aarde heeft gevormd en dat het van buitenaardse oorsprong moet zijn.  Het is ook heel vreemd dat het DNA bestaat uit elementen, die vrij zeldzaam zijn op aarde en juist niet bestaat uit elementen die veelvuldig voorkomen.
  
Soemerische Kleitabletten
Sitchin weet als geen ander te bewijzen dat veel bronnen terug te herleiden zijn op de tot nu toe oudst bekende beschaving waar we geschriften van hebben gevonden en dat is de Soemerische periode die mogelijk al ergens 4.000 voor Chr. begon. Dankzij deze bronnen kunnen we latere en afgeleide geschriften zoals het oude testament en met name het boek Genesis beter begrijpen.  Daar vinden we ook beschrijvingen  van o.a.  de Nefilim (meestal met goden of reuzen aangeduid) , het scheppingsverhaal van de mens ,  Hof van Eden, de verjaging van Adam en Eva uit het Paradijs. Al deze verhalen krijgen  door de interpretatie van Sitchin en na het lezen van dit boek een veel meer samenhangende en plausibelere betekenis. Voor de gevestigde wetenschap en theologie  is dit natuurlijk te "mooi om waar" te zijn en wordt deze visie daarom heftig bestreden en verworpen.

Recent heeft men ook ontdekkingen gedaan aan de oude kleitabletten waarop de koningslijsten staan vermeld.  https://www.nu.nl/wetenschap/6294813/3000-jaar-oud-stenen-tablet-onthult-hikje-in-magnetisch-veld-van-de-aarde.html

Mijn voorkennis bestond al uit de boeken van Erich von Däniken die in 1968 faam heeft gemaakt met een boek: “ Waren de Goden kosmonauten”. Daarin wordt dezelfde hypothese geformuleerd  en geprobeerd met vele historische bronnen te onderbouwen. Sitchin gaat eigenlijk verder waar von Däniken ophoudt.  Sitchin is in oktober 2010 overleden in New York en liet  twaalf indrukwekkende boeken achter. Zijn laatste boek is : “Journeys to the Mythical Past uit 2007 . In Nederland zijn maar een paar boeken vertaald en verschenen, o.a “Het verloren Rijk", dat gaat over de Maya- en Azteken beschavingen in Zuid en Midden Amerika.
Een belangwekkend begin in het boek de Twaalfde Planeet  gaat over het eindeloze begin en de plotselinge beschaving. Daarin beschrijft Sitchin, mede gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek  de evolutie op aarde, die miljoenen jaren heeft geduurd vanaf het prille oerbegin tot de eencellige, daarna meercellige organismen en uiteindelijk tot de ontwikkeling van reptielen, zoogdieren en als laatste de mensachtigen. Op basis van de oude gevonden schedels in Zuid Afrika (Lucy), de Neanderthaler (Duitsland)  en de  Cro Magnon  (Indonesië) kunnen we een bepaalde ontwikkeling zien richting homo erectus (de rechtopstaande aapmens) . De stap naar de homo sapiens is evolutionair gezien echter heel klein, maar naar eigenschappen gekeken enorm. Deze denkende en creatieve mens ontdekte het vuur, gebruikte gereedschappen en  “veroverde” de hele omgeving.  Een meerderheid van de wetenschappers kan deze evolutionaire kwantumsprong niet verklaren en begrijpen. Zeker is wel dat het niet het resultaat is van het darwinisme. Er moet bijna een ingrijpen van buitenaf zijn en dat is volgens Sitchin de genetische manipulatie waarbij in de aarde-aapmens het DNA van de Goden is ingebracht. Na enig experimenteren waren de Goden tevreden en hebben zij veel mensen gekloond.

Hof van Eden
Pas na de verdrijving uit de Hof van Eden waar Adam en Eva na het eten van de (verboden) vrucht van de Boom van Kennis of boom van goed en kwaad opeens hun eigen naaktheid en dus seksualiteit opmerken en zich verschuilen voor God en hun naaktheid bedekken. Daarmee hebben Adam en Eva en dus ook de mens,  van hun God Nefilim de kennis en het vermogen gekregen om zich (zelfstandig) te “vermenigvuldigen”. In Bijbelvertalingen vinden we vaker "hij bekende zijn vrouw", waarmee geslachtsgemeenschap bedoeld werd.
 In het boek staat een afbeelding van het Hof van Eden met aan de ene kant de Boom des Levens (met een soort van vaginale vruchten) en aan de andere kant de Boom van (genetische) Kennis uitgebeeld als een boom met penisachtige vruchten.  In het midden de oppergod van de Nefilim en heerser van Mardoek (de twaalfde planeet afgebeeld met achtpuntige ster ) Enlil , gezeten op een berg waaruit ook water naar beneden stroomt.  Aan de linkerkant de beschermgod van de Aarde Enki. Deze beschermgod Enki  zorgde er later ook voor dat de mensheid niet helemaal uitstierf  als gevolg van de zondvloed. Hij gaf opdracht aan Noach om  soort van waterdichte (onderzee-) boot te bouwen en daarin genoeg voedsel en mensen en dieren om enige tijd te kunnen overleven.     
De Soemerische  gebeurtenis in het paradijs en hof van Eden 
  
Om vanuit het heelal of ons zonnestelsel zomaar neer te dalen op aarde (en natuurlijk ook weer te kunnen vertrekken) is behalve veel astronomische kennis  ook een goed ontwikkelde ruimtevaarttechnologie nodig. Dankzij de moderne ruimtevaarttechnologie en het Apolloprogramma dat een reis en bezoek aan de Maan opleverde, hebben wij als huidige beschaving wel enig idee. Wij kennen de drietrapsraketten met bovenin een capsule voor de astronauten (het deel dat nodig is voor de maanlanding en aardelanding zelf) . We kennen de beelden van onze ruimtevaarders in witte opgeblazen ruimtepakken met doorzichtige helmen, zuurstofmaskers , slangen en communicatiemiddelen.  We hebben ook nog scherp in ons geheugen de lanceringen van de Apollo-rakketten die met donderend geraas en een vuurzee onder zich loodrecht omhoog steeg , steeds sneller en uiteindelijk verdween achter de wolken of dampkring.  Natuurlijk rijst dan de vraag maar hoe deden de oude Goden dat dan? Gek genoeg vinden we de antwoorden in deze oude Soemerische geschriften in de vorm van afbeeldingen en teksten die heel erg lijken op onze ontwerppogingen. De overeenkomsten van ruim 3.000 jaar oude bronnen zijn meer dan frappant.

Met grote precisie is deze "Ruimtevaarder-God" vastgelegd met overal
hoogwaardige ruimte-technologie.

Een ruimtestation of moederschip met uitgeklapte zonnepanelen en communicatie-
antennes in de ruimte. Links en rechts de ruimtevaart-Goden in hun technologische outfit. 

De (los-) koppeling van de ruimtevaartcapsule (GIR) van de draagraket (DIN) 

De tweede vereiste is een gedegen astronomische kennis van minimaal ons zonnestelstel met een centrale ster (de zon) en daaromheen een aantal hemellichamen/planeten die in elliptische banen om de zon cirkelen. Men zou de wiskundige en natuurkundige kennis moeten hebben om deze banen, precieze plaatsen en omlooptijden  te bepalen alsook hun eventuele verduisteringen. Al deze kennis hebben wij pas ongeveer een eeuw  na de ontdekkingen van onze belangrijkste planeten. Zo is Uranus in 1781 ontdekt met een telescoop. Neptunus in 1846 en pas in 1930 planeet Pluto. Het heliocentrische wereldbeeld met een centrale zon danken we aan Copernicus (1543). Wat wisten de oude Soemeriërs van dit alles?

De ster is de zon, maan en daarnaast zeven planeten(bolletjes)



Planeet Mardoek (de twaalfde planeet) zou in een enorme elliptische baan om de zon
draaien en iedere 3600 jaar voorbij Jupiter afbuigen naar de astroïden gordel
en dan het dichtst bij de aarde komen.  
 
De Soemeriërs wisten al dat de maan een unieke planeet was (met een eigen samenstelling) en niet een van de aarde afkomstig deel, ondanks zijn baan om de aarde. De Soemeriërs kenden ook de onderlinge verhoudingen in grootte  met Jupiter en Saturnus veruit als grootste planeten en Uranus & Neptunus als een soort kleinere tweelingplaneten maar nog altijd veel groter dan Aarde, Mars, Venus, Mercurius en Pluto . In meerdere verschillende teksten (oa de Grote Sterrenlijst) worden vele hemellichamen gerangschikt en astronomische kennis beschreven.
Het meest bijzonder is echter dat er een tekst, het Scheppingsepos, bestaat, die de evolutie van ons eigen zonnestelsel beschrijft. Zover zijn "onze" astronomen nog niet gekomen.

Ontstaan zonnestelsel
Volgens dat verhaal zouden er in den beginne drie hemellichamen zijn in ons zonnestelsel: De zon (die er het eerste was en Apsoe genoemd werd) en verder Tiamat (bestaat niet meer) en Mercurius (Moemoe). Daarna ontstaan de planeten Mars (Lahmoe) en Venus (Lahamoe) . Weer later komen daar de reuzeplaneten bij van Jupiter (Kisjar), Saturnus (Ansjar) en de veel kleinere Pluto (Gaga). Als laatste Uranus (Anoe) en Neptunus (Ea). De aarde en de maan zijn weer later "geschapen", door een bijna-botsing tussen Tiamat en Mardoek (de godenplaneet) . Tiamat heeft in deze strijd het onderspit gedolven en is uiteen gevallen in een asteroïdengordel van kleinere brokstukken én .. de aarde en de maan. De asteroïdengordel vormt een soort grensvlak tussen de binnen- (zon, mercurius, venus, aarde/maan en mars) en buitenplaneten (Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto). Dit alles overziende is het bijna onvoorstelbaar dat een heel oude beschaving over al deze astronomische, wiskundige en natuurkundige kennis beschikte , tenzij het afkomstig is van een veel oudere buitenaardse beschaving,  die dit meebracht naar de aarde.
 Mijn conclusie is in ieder geval dat het aardse scheppingsverhaal van Sitchin, gebaseerd op de oudste overgeleverde bronnen meer waarheid bevat dan welk ander wetenschappelijk of religieus boek. De toekomst zal het ons leren !    
Zie ook de mooie GAIA-documentaire op You Tube van begin februari 2021 over Annoennaki of Annunaki:  https://www.youtube.com/watch?v=N3rqM-w2rMY
Een mooie video over de Annunaki is ook van Billy Carson: https://youtu.be/sAW8T9tBDk8

Update.
In juni 2017 hebben astronomen op basis van nieuwe berekeningen het sterke vermoeden uitgesproken dat er inderdaad in ons zonnestelsel nog een of zelfs twee extra planeten moeten zijn, die planeet 9 en 10 worden genoemd. 
Een recente video over planeet X is:  https://www.youtube.com/watch?v=FYbhzDJT6Ms
Zou De twaalfde planeet, Nibiru of Mardoek dan toch reëel zijn?!
 http://www.ninefornews.nl/vreemde-zonnestelsel-objecten-baan/

In 1982 maakte NASA bekend dat er een mogelijkheid bestaat dat planeet X of de twaalfde planeet werkelijk bestaat. In 1983 is er een satelliet gelanceerd door NASA met de naam IRAS (infrared astronomical satellite). Na eerst een aantal onbekende kometen te hebben ontdekt, zagen zij ook een onbekend groot hemellichaam , bijna net zo groot als Jupiter en deel uitmakend van ons zonnestelsel. Het was in de richting van sterrenbeeld Orion. Later werden deze feiten weer in de doofpot gestopt.
De NASA wil ook een telescoop lanceren, die men in de buurt van Jupiter wil stationeren. Komt de planeet X soms in een rare hoek richting ons zonnestelsel? Kan men de planeet vanaf de aarde niet zien en ook niet met de Hubble of de modernere James Webb ruimtetelescoop?

Andere bronnen gaan uit van een tweeling ster in onze nabijheid, een bruine dwerg (die kleiner is dan onze zon en ook minder warm) , waar onze zon in 25.920 jaar omheen cirkelt. Deze theorie komt van Walter Cruttenden in zijn boek uit 2011 "Lost Star of Myth and Time", dat door David Wilcock wordt overgenomen. We leven eigenlijk in een binair zonnestelsel met twee sterrren namelijk onze zon(ster) en een kleinere (bruine dwerg) ster. Deze rode dwergster wordt door de vrijmetselaars ook wel zwarte zon genoemd, omdat ze niet veel licht uitzendt en daarom moeilijk te zien is.  Zonnestelsels met meerdere sterren komt ook veel vaker voor in de kosmos.
  
In juli 2017 bericht een groep Spaanse astronomen dat ze aanwijzingen hebben gevonden van een hemellichaam op 300 keer de afstand van de aarde tot de zon, die invloed uitoefent op banen voorbij Neptunus. Deze planeet of hemellichaam zou tien keer zwaarder zijn dan de aarde.  Weer een sterke aanwijzing voor de 12e planeet?


Voorjaar 2018 kwam ook een bericht in de media dat NASA het bestaan van de Nibiru-planeet bewust ontkend en geheim houdt, terwijl deze wel bestaat en invloed uitoefent op onze aarde.
https://www.ninefornews.nl/nasa-verhult-bewijs-nibiru-jaar/

In 2016 zijn wetenschappers ervan overtuigd dat er toch een planeet X of negende planeet bestaat in ons zonnestelsel . Zie publicatie in New Scientist  https://www.newscientist.nl/nieuws/sterk-bewijs-voor-nieuwe-planeet-in-zonnestelsel/ en opnieuw in 2018  https://www.newscientist.nl/nieuws/opnieuw-wijst-ver-zonnestelsel-object-op-bestaan-van-planeet-x/  en ook
Ook in 2023 zijn er  Japanse Astronomen die weer een aardachtige planeet in ons zonnestelsel menen te hebben ontdekt. https://www.ninefornews.nl/mysterieuze-aardachtige-planeet-houdt-zich-schuil-in-het-zonnestelsel/

Lees ook zelf de vertaalde oorspronkelijke kleitablet-teksten van Sitchin op de Nederlandse website.   https://de-ware-wereld.nl/sumerische-kleitabletten/

Bekijk ook op YouTube onderstaande film van een kwartier, die gaan over de schepping van de mens door de Annunnaki.  https://www.youtube.com/watch?v=Dfl4ZaiucpQ


Voor wie nog twijfels heeft kan misschien hoop putten uit de woorden van astronaut Al Worden die in 2019 in een ontbijt- talkshow "Good Morning Britain" beweerde dat aliens in een ver verleden naar de aarde zijn gekomen om onze beschaving te creëren. Als bewijs verwees hij naar de oude Soemerische literatuur. Juist deze Nasa- astronaut en bemanningslid van Apollo 15 moet met zijn kennis en ervaring toch bij uitstek geschikt en in staat zijn om deze oude informatie op juiste waarde te schatten.    

Recent wetenschappelijk Russisch onderzoek van de universiteit van Kazachstan en het Fesenkov Astrofysisch instituut moet aantonen dat het menselijk DNA door een oude buitenaardse beschaving werd gecodeerd. Dat is precies wat Sitchin vele jaren geleden al beweerde.
https://www.ninefornews.nl/buitenaardse-boodschappen-verscholen-dna/

Interessant is ook een half uur durende video van You Tube die frappante overeenkomsten laat zien van oude beschavingen,  verdeeld over meerdere continenten.  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=BTd1fRCAvR4&feature=emb_title

Een voormalige minister van Defensie van Canada heeft ook openlijk beschreven dat regeringen in het Westen bekend zijn met buitenaardse beschavingen en zelfs een viertal soorten noemt en waar ze vandaan komen. Sinds de ontdekking van de atoombom is er duidelijk een verhoogde activiteit van deze buitenaardse bezoekers en ufo's .  https://www.ninefornews.nl/aliens-bezoeken-aarde-duizenden-jaren/
In Mexico zijn in een grot ook vele duizenden jaren oude voorwerpen gevonden, waarvan de voorstelling voor zich spreekt. De ruimtevoertuigen en groothoofdige/grootogige wezens zijn onmiskenbaar aliens.   https://www.ninefornews.nl/mysterieuze-voorwerpen-mexicaanse-grot/
















 

 
 






 





















2 opmerkingen:

Adroest zei

Als je het boek "een Planeet met een Handicap" zou lezen, dan is er veel meer duidelijk over Nibiru en het patroon van de rampen die door Nibiru veroorzaakt worden. Er bestaan afbeeldingen en veel concrete aanwijzingen over de baan van Nibiru. En de angst voor de verschrikkelijke rampen is de basis voor diverse religies. De halve Bijbel gaat over de rampen die Nibiru veroorzaakt heeft zoals de Zondvloed en "het einde der tijden".

Rudolf zei

Een interessante tip, maar het boek zie ik alleen in een e-reader uitgave van Kindle. Is het ook hardcopy beschikbaar??